A tým Včera

Drama od první do poslední minuty s vítězným koncem

Šumperští florbalisté odehráli druhé domácí utkání letošní sezóny. Proti nim se postavili brněnští Troopers a byť měl soupeř před tímto utkáním na kontě jediný bod, rozhodně se nejednalo o protivníka, který by body odevzdal zadarmo. Přesto se nakonec ze zisků tří bodů radovali naš hráči.

Asper Šumperk - Troopers 8:6

Zápas začal v rychlém tempu, které však určovali především hortující borci v zeleném. Ti od úvodu hýřili aktivitiou a nejednou se jim podařilo vystihnout poněkud ospalou roezhrávku domácích. Ti se tak nedostali úplně do tempa a trest přišel ve 13. minutě, kdy po zbytečné ztrátě a následnému faulu Jana Kašpara zamířil přesně Jelínek. Obraz hry se příliš neměnil, ve větším zápřahu byl určitě šumperský Byvan, přesto se šlo do kabin za stavu 1:1. Zodpovědnost na sebe vzal kapitán Trávníček a střelou do pravého horního rohu vyrovnal.

Do druhého dějství měl Asper parádní vstup, a to když svůj faul Jan Kašpar odčinil nejlépe, jak mohl a ukázakovou střelou poslal Šumperk poprvé do vedení. To zanedlouho navýšil v samostatném úniku Matěj Pírek. To by ale nebyl Asper, aby si během zápasu nevybral chvilku "oddychu", když hned po 8 vteřinách od třetí branky hosté snížili. I nadále byli diváci svědky vyrovnaného utkání, ve kterém ve 33. minutě Jan Mannl zvýšil na 4:2. Pak se ale na delší dobu šumperští střelci odmlčeli, a tak si vzali slovo Troopers. Těm se podařilo Jedličkou ve 36. minutě snížit a tentýž hráč pak na začátku poslední dvacetiminutovky vyrovnal.

Když pak v čase 51:33 Voltner zakončil pohlednou kombinaci hostí, vypadalo to s bodovými nadějemi Šumperka všelijak. Ale i domácím v bílém se podařilo zaregovat podobně rychle, jako hostům v prostřední čási a Matěj Pírek vyrovnal na 5:5. Když se o necelé dvě minuty později trefil Jan Mannl a na prahu 58. minuty zvýšil na 7:5 Daniel Venouš, už už to vypadlo, že Asper dovede těsné utkání paradoxně poměrně v klidu do vítězného konce. Hned po 26 sekundách ale hosté přeci jen ještě snížili a do konce zápasu pak zbývaly dvě a půl minuty. V nich se sice Troopers snažili v power-play o vyrovnání, konečné slovo si ale 9 vteřin před koncem vzal Matěj Pírek, který jednak dovršil hattrick a hlavně pojistil vítězství v poměru 8:6.

Komentář trenéra Petra Matěje:

"Dnes proti nám stál prozatím nejlepší soupeř, který byl výborně takticky i fyzicky připraven. V první třetině byli troopers lepší, tam jsme to se štěstím udrželi na remíze. Pak byl už průběh zápasu vyrovnaný jak herně, tak i výsledkově a musím uznat, že spravedlivější by dnes byla dělba bodů. Štěstěna se ale nakonec naklonila na naši stranu, a tak bereme z dnešního přetěžkého utkání 3 body. Děkuji za obětavý výkon svým svěřencům."