A tým 30. 9. 2024

Domácí premiéra za 3 body, Asper přehrál Blansko

Šumperští florbalisté se poprvé představili na domácí palubovce a po dramatu zvítězili nad Blanskem 7:4. V dalším utkání se však budou muset obejít bez Jakuba Hrubana

Šumperk - Blansko 7:4

Po úvodním oťukávání z obou stran se Asper začal usazovat na polovině svého soupeře, ale podobně jako před týdnem v Ostravě, i tentokrát vyšli hráči v bílém střelecky naprázdno. Oproti tomu florbalisté Atlasu pálili ostrými a v rozmezí 5 minut se dostalo do rychlého vedení 0:3. Šumperk však poté využil nabídnutou přesilovku a minutu před koncem první třetiny Jan Jarmar snížil na rozdíl jediné branky. Když hned po 55 sekundách druhé části vyrovnal další Honza, tentokrát Mannl, zdálo se, že Asper se do svého soupeře zakousne a poprvé v utkání se dostane do vedení. Chyba lávky - na další branku se čekalo více než deset minut a míček ze sítě lovil tentokrát Tonda Byvan - 3:4. Ještě před druhou sirénou si ale suverénně v samostatném úniku počínal Matěj Pírek a do závěrečného dějství se šlo za stavu 4:4.

Jak se odehraný čas blížil k 60. minutě, bylo čím dál víc zřejmé, že kdo se trefí první, pravděpodobně vyhraje. V čase 55:15 se podruhé v utkání prosadil Jiří Trávníček a druhou využitou přesilovou hrou poslal svůj tým poprvé do vedení. V 59. minutě pak situaci dvou na jednoho zakončil Mannl a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Ještě před tímto gólem však musel zákrok večera předvést Byvan, který od 14. minuty v bráně nahradil debutujícího Víťu Fleischmanna. Tečku za utkáním pak 18 sekund před koncem udělal Matěj Pírek. Bohužel ve stejném čase neustál Kuba Hruban provokaci ze strany blanenského Žilky a po zásluze šel do sprch a v příštím utkání, které Asper odehraje v Havířově, bude Šumperku chybět.

Komentář trenéra Petra Matěje:

"Po dobrém startu a několika šancích pak přišla studená sprcha. Naštěstí jsme si pomohli využitou přesilovkou a ještě do pauzy jsme se dostali na dostřel. I za vyrovnaného stavu jsem pořád věřil, že utkání obrátíme v náš prospěch a byť jsme nebyli natolik produktivní, jako jsme mohli být, tak nakonec jsme to morálem dotáhli ke třem bodům. Kuba Hruban nám bude příště chybět, ale v takovém čase a stavu si nemůžeme dovolit takto oplácet."